Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SCAN-B:s provinsamling

SCAN-B är unikt i sitt populationsbaserade koncept och i grunden oselekterade patientunderlag, som speglar nutidens bröstcancersjukdom i form av sjukdomsstadium med till stor andel screening-upptäckta tumörer, liksom en modern behandling.

 

Två kvinnor och en man klädda i vita labbrockar arbetar i ett laboratorie på avdelningen Onkologi på Medicon Village. Foto. Fotograf: Kennet Ruona
Scan-B-laboratoriet på avdelningen för Onkologi, IKVL på Medicon Village i Lund. Fotograf: Kennet Ruona.

Projektet är också unikt i sin kohort-storlek och det stora antalet molekylärt analyserade tumörer. Materialet blir kontinuerligt allt mer värdefullt med längre klinisk uppföljning och fler nivåer av molekylär analys.

Prover och data görs tillgängligt för forskare efter godkänd ansökan. Tumör- och blodprover hanteras av Sydsvenska Bröstcancergruppens styrgrupp (länk till provsamlingar på RCC Syds hemsida: https://cancercentrum.se/syd/vara-uppdrag/forskning/biobanker/). För tillgång till RNA/DNA samt analysdata sker ansökan till SCAN-Bs styrgrupp.

 

Ansökningsformulär

Här kan du ladda hem ansökningsformulär med instruktioner för tillgång till material och data: