Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prov och information samlas in för cancerforskning

SCAN-B initiativet har en stark translationell inriktning med det långsiktiga målet att förbättra vården för framtidens bröstcancerpatienter. Projektet avser att utveckla och införa nya metoder för nyanserad diagnostik, prognostik och mer precis behandling.

Vi har skapat ett nätverk mellan cancersjukvård och forskning för fortlöpande inkludering av ”alla” nya patienter med primär bröstcancer och för insamling av tumörvävnad och blodprov för analys. Patientinkludering och provtagning är en del av den kliniska rutinen vid alla deltagande sjukhus.

SCAN-B drivs av forskare vid avdelningen för Onkologi, Lunds universitet, tillsammans med bröstcancerläkare vid Skånes Universitetssjukhus och Sydsvenska bröstcancergruppen. SCAN-B möjliggörs tack vare generösa anslag från Berta Kamprads stiftelse och andra anslagsgivare.